Nieuwe successen beleven.

Nieuwe successen beleven.

“Beleef alles zoals de eerste keer en het nog nieuw was.”

Als je nieuwe successen wilt beleven dan zal je moeten beginnen met wat anders te doen dan wat je tot nu toe al deed. Je wilt misschien van oude gewoontes af komen. Het is dan heel moeilijk om iets af leren, maar het is vaak veel makkelijker iets nieuws aan te leren.

Kijk naar je gewenste doel en neem je volgende stap onbeoordeeld. Oftewel verbeter je stappen zonder labels te plakken, oude reacties te herhalen of belemmeringen te behouden. Zo kent het bedrijfsleven bijvoorbeeld voor het beheersen van hun ICT processen “Continual Service Improvement” (CSI) als men werkt volgens ITIL v3 best practices. Of het management van sommige bedrijven werken volgens Lean met de daarbij behorende aanpak genaamd: Kaizen; “blijf jezelf verbeteren”.

Op persoonlijk vlak werkt dit zo: Pas de situatie aan in je hoofd, want je doet de nieuwe stap naar je nieuwe doel met voorkennis. Beleef hem als nieuw en met “een open mind”, zodat er ook iets nieuws kan ontstaan. Als je deze nieuwe manier van “successen beleven” leert, dan ga je nieuwe resultaten behalen.

“Deze benadering wordt ook gebruikt in NLP om de juiste vaardigheden beschikbaar te maken. Zo wilde ik (als leerling van de japanse krijgskunst jiu jitsu) een andere vorm, genaamd Ki-aikido, gaan leren en doordat het zo vergelijkbaar was moest ik wel een nieuwe manier van leren ontwikkelen om mezelf deze krijgskunst aan te leren. Mijn Ki-aikido leraar beheerste NLP en Lean, om dit met succes toe te passen tijdens zijn lessen.”

Wijsheid is om niet steeds hetzelfde te doen, maar de situatie zo aan te passen dat het je verder helpt. Bel mij voor een eerste gesprek en ervaar wat jouw nieuwe stap voor je kan doen.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

nieuwe-successen

Klik hier om de vierde tip over “ontspannen schouders” te lezen…..

7 reacties op ‘Nieuwe successen beleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s