Voorkomen van conflicten

Voorkomen van conflicten

“Zie de ander als een pasgeboren baby. Zo lief is iedereen begonnen!”

De zin “ik ken geen boze baby’s.” gebruik ik veel als mensen praten over lastige mensen in hun omgeving. Het ligt vaak aan de ander, terwijl we ons niet bewust zijn van onze eigen rol hierin. Het helpt je te leren omgaan met agressief gedrag en wat wij helaas steeds vaker tegenkomen. Op het werk, thuis of op een gezellig avondje uit.

Mensen die veel agressie tonen hebben vaak zelf problemen om om te gaan met wat in hun ogen onrecht is. En uiteindelijk wordt deze een primaire reactie vervolgens onbewust aangeleerd gedrag. Als we dit kunnen doorgronden dan kunnen we vaak het conflict zelfs al voorkomen.
Iedereen is anders en we weten niet of diegene een moeilijke of makkelijk tijd achter de rug heeft. Een rugzak met veel of weinig onduidelijkheden voor wat je zoal mee maakt in je leven. Dat maakt agressief gedrag, wederzijds begrip en communicatie soms een lastig ding.

Begrip tonen helpt jou en de ander. En we weten van ons zelf vaak niet wat een ander moet begrijpen, dus wordt het heel lastig dit wel van een ander te verwachten. 

“Om echt jezelf te kunnen zijn moet je jezelf kennen, zodat je compassie kan tonen naar anderen. Dit kan je doen door positief te blijven en hartelijk te zijn naar hen die het moeilijk hebben. Of zich dit nu uit als boosheid, verbaal geweld, jaloezie of onenigheid, je leert dit in te zien door je eigen “filters” te benoemen.”

Het helpt jou en je omgeving echt als je jezelf kent en ik help jou daar graag bij dit verder te ontdekken. Neem contact met me op en we je zult nieuwe successen beleven.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 8 voorkomen van conflicten

Klik hier om de negende tip over “Dromen realiseren” te lezen…..

5 reacties op ‘Voorkomen van conflicten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s