Doel gericht zijn

Doel gericht zijn

“Zie je doel zo volledig als mogelijk voor je en bedenk vervolgens welke stappen ervoor nodig zijn dit te bereiken. Het “hoe” komt dan vanzelf op je pad.”

Iedereen die opgroeit heeft dromen die hij/zij graag wil verwezenlijken en fantaseert er op los. De een wil brandweerman worden, de ander verpleegster en weer iemand anders wil hetzelfde zijn als zijn/haar grote voorbeeld of held.
Als je wat ouder bent komen daar meer en grotere doelen bij, maar je bedenkt tegelijk, om allerlei redenen, dat dit doel niet te bereiken is. Toch zijn er veel mensen die wel hun doelen bereiken, maar hoe doen ze dat toch?

Allereerst wil je een zo goed en echt mogelijk beeld hebben van hoe je doel er uit ziet. Dit word inzichtelijk als je je doel visualiseert en voor je ziet alsof je er al bent. Dan kan je namelijk ook bedenken welke stappen je ervoor moet nemen om daar te komen en welke middelen je voor je doel nodig hebt.

Alleen ons denken wil dit beeld direct invullen en dan lopen we gelijk vast door de keuzes van ons bestaande leven. Dus wil je iets nieuws creëren dan zal je out of the box moeten gaan denken en nieuwe dingen moeten gaan doen. Dit geldt ook bij zaken zoals o.a. carrière, je gezondheid, een nieuwe auto, de keuzes voor een andere functie of opleiding, of wat jou gelukkig maakt.

Mindfullness is een bewustwordingsproces dat er voor zorgt dat het denken (een soort van) stopt bezig te zijn met toekomst of verleden en je volledig in het NU kan zijn. Dan ontstaat ook de ruimte om nieuwe dingen te zien en te beleven. Als je dit vervolgens koppelt aan je doel dan komt het “hoe” vanzelf.

“Om je doelen te bereiken start je met wat je NU kan doen, en doordat je de richting van je doel echt kent, ga ja dit doel ook stap voor stap bereiken.

Je leven past zich aan als jij de richting bepaald en er met “een zekerweten” voor kiest.

Dit “zekerweten” betekent zonder twijfel te vertrouwen op dat wat er is. Om in Aikido dit te trainen werken we met twee natuurwetten;

  1. “Dat wat aandacht krijgt groeit”;
  2. “Je lichaam volgt je aandacht”.”

Online “Ronde tafel” 

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Door het trainen van ondersteunende overtuigingen heb je de handvatten om elke doel te bereiken en zonder last te hebben van allerlei belemmeringen. Dit is ons vaak niet aangeleerd, dus wil je wel leren te werken met ondersteunende overtuigingen neem dan contact op. Je kan dus NU al iets doen!

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 13 Doel gericht zijn

Klik hier om de veertiende tip over “Suggestief leiderschap” te lezen…..

2 reacties op ‘Doel gericht zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s