Creativiteit stimuleren

Creativiteit stimuleren

“Ga eens anders zitten of sta op en wandel een beetje. Dit zet je in beweging en levert creativiteit op.”

Als we een paar uur achter elkaar hebben gewerkt ontstaat er soms een soort routinematig handelen. Je zit vooral in je hoofd en ziet alleen nog maar die ene opdracht. Vervolgens loop je vast in je opties en verlies je de creativiteit om echt effectief je werk te doen. Je raakt continu afgeleid en er komt uiteindelijk niet veel van je gestelde doelen terecht.

Het is dan goed om je fysiek anders te gedragen door bijvoorbeeld anders te gaan zitten. Of je staat op om een beetje doelloos rond te lopen. Wat er dan gebeurt is wonderbaarlijk. Je focus komt terug doordat je hersenen andere dingen zijn gaan doen. Ze resetten als het ware doordat jij je in een andere ruimte bevind. Dat is dan ook de reden dat het goed is voor je na de lunchpauze even een stukje te wandelen en je zinnen te verzetten. In mijn eerste baan gingen we vaak tafeltennissen en dat maakte de werkvreugde een stuk groter.

Iedereen herkent dat wel dat er nieuwe ideeën opkomen als je op het toilet zit of je rustig in je bed ligt of je zit in de auto naar huis. Dat zijn van die momenten dat we met onbewuste acties bezig zijn en dat maakt ruimte vrij voor creativiteit.

“Doe het volgende: Ga met je aandacht naar je buikgebied (one-point) en blijf daar een korte periode. Ontspan en zie jezelf in de ruimte staan of zitten. Gedachtes die op komen laat je even voor wat ze zijn of je schrijft ze op een stuk leeg papier.

Zo stimuleer je jouw creativiteit en begin je als het ware opnieuw aan je opdracht. Met de kennis van voor de oefening pak je nieuwe oplossingen op, omdat je “openminded” aan het werk bent.
Je raakt weer in een nieuwe flow om zo je werk anders te doen, waardoor je effectiviteit verbeterd. Bij herhaalde training zal je lichaam steeds sneller in deze “staat van zijn” terecht komen tot het een nieuwe normaal geworden is.”

Online “Ronde tafel” 

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Wil je ook leren meer tot rust te komen om zo jouw creativiteit zo effectief mogelijk in te zetten en nieuwe doelen te realiseren? Bel me op of laat je gegevens achter en beleef de rust al tijdens het eerste gratis kennismakingsgesprek. Je gaat verwonderd naar huis!

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 16 Creativiteit stimuleren

Klik hier om de zeventiende tip over “Vakantiegevoel inzetten” te lezen…..

Een reactie op “Creativiteit stimuleren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s