Emoties beïnvloeden

Emoties beïnvloeden

“Verander je lichaamshouding als je boos bent of gefrustreerd bent. Kijk eens omhoog! 😃”

Je bent allemaal wel eens boos of gefrustreerd of zelfs verdrietig en dat is niet leuk. Wij mensen zien dit ook van elkaar als we weten waar we naar moet kijken. Dit hoort ook bij de manier hoe we met elkaar communiceren en noemen dit lichaamstaal.

En natuurlijk mag je je emoties hebben, maar laat ze geen grip krijgen op wat je uitstraalt als ze je niet ondersteunen. Toch gebeurt dit wel bij lastige dingen of bij iets wat jouw geen energie geeft. Verander dan in ieder geval je houding om hier op een positieve manier mee om te gaan. Je bekijkt het dan ook vanaf een ander gezichtspunt, zodat je je perspectief uitbreidt.

Om de situaties waarin je zit te veranderen, kan je je lichaamstaal zeker inzetten. Het zet namelijk ook je hersenen in een andere stand, doordat je in beweging bent gekomen. Je begint weer te stralen, het geeft rust, je zucht eens even diep en bent weer constructief bezig.
Lichaamstaal is een krachtig gegeven om iemand zijn emoties af te lezen, maar hoeft niet altijd waar te zijn. Soms staat je gezicht in die verdrietige of boze stand, omdat dit ook oplucht. Gekscherend zeg ik dan wel eens; “zo staat m’n gezicht het lekkerst”. Hiervan bewust zijn kan helpen anderen te helpen of zelfs je eigen signalen die jij uitzendt te begrijpen. Focus dus op hoe je lichaam aanvoelt. 

“Een oefening:

Kijk eens boos en zet je lichaam eens in die stand. Je hebt dan een gebogen hoofd toch? Probeer nu eens te glimlachen. Wat merk je?

Kijk nu eens verdrietig en zet je lichaam eens in die stand. Kijk nu langzaam omhoog en behoud je verdrietige gezicht. Lukt niet hé!?

Kijk dus elke dag even omhoog als je behoefte hebt aan een glimlach 😃”

Elke verandering die je in jezelf te weeg brengt heeft zo z’n uitwerking op de door jouw gecreëerde realiteit. Het geeft je nieuwe energie die voorkomt dat er belemmeringen ontstaan. Wil jij ook elke dag stralen. Neem dan contact op, zodat we samen jouw ondersteunende lichaamstaal kunnen vinden.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 18. Emoties beinvloeden

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de negentiende tip over “Stress voorkomen” te lezen…..

Een reactie op “Emoties beïnvloeden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s