Stress voorkomen

“Investeer in rust om zo effectief stress tegen te gaan.”

In de afgelopen winterperiode heb ik een pauze genomen. Vanwege andere prioriteiten en ook de griepgolf, heb ik mijn rust gepakt om zo stresservaringen te voorkomen. Dit doen we allemaal wel eens en vooral tijdens afgelopen winterperiode. We blijven bewust thuis en worden onbewust tot stilstand gebracht. Ook reflecteren we op het jaar wat achter ons ligt, dus ondernemen we minder en minder daglicht geeft ons ook minder tijd. Vaak zijn we ons niet bewust over wat ons belemmert.

De stress die we ervaren heeft een direct effect op je mentale- en fysieke gezondheid, waardoor je vatbaar bent voor allerlei ziektes vanwege verlaagde weerstand. Het moment dat je je even minder weerbaar voelt kan de spanning toenemen op je werk of in je privéomgeving. Je blijft geforceerd doorploegen tot er iets chaotisch gebeurd en dat legt je helemaal lam. Voorbeelden hiervan zijn: je krijgt een kort lontje, ontstekingen na griep, burn-out, enzovoorts.

Weer opnieuw beginnen nu de lente is gestart. Doorbreken van deze cyclus (winterslaap) is een natuurlijk proces en dat dienen we te respecteren. De lege takken worden gevuld met energie, zodat de bloesem te voorschijn komt. Zo ontstaan er ook nieuwe plannen en gaan we massaal naar buiten. Dan is dit dus een mooi moment om stress preventief aan te pakken. Onderdelen hiervan zijn weerbaarder worden, zelfkennis en goed samenwerken

“Ik vertel mijn deelnemers vaak: “Rust is een kracht”.

Als je dit als een ondersteunende overtuiging ziet, dan helpt jou dit.
Voor mij was een van die keuzes het uitstellen van mijn volgende blog, die heb ik even in de ijskast gezet.

Investeren in rust om zo effectief stress tegen te gaan. Dit heeft ook een preventieve werking, maar dat gaat niet vanzelf. Mijn ervaring is dat mensen “loslaten” vaak lastig vinden. ”

Het vergt training om deze ondersteunende overtuiging toe te passen in de huidige maatschappij. Het werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat je preventief werkt aan je eigen energiebalans en hoe dit in te zetten bij het realiseren van je doelen. Hoe je hier zelf (of met je team) mee aan de slag kan gaan zal ik je vertellen tijdens ons kennismakingsgesprek. Neem contact op als je dit wenst.

Ik ga nu door met nieuwe inspiratie, dankzij certificering met afgeronde NLP practitioner opleiding.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 19. Stress voorkomen

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de twintigste tip over “Beweeg naar groei” te lezen…..

2 reacties op ‘Stress voorkomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s