Beweeg naar groei

“Ga eens meer bewegen, want “stilstand is achteruitgang”. Dit is de eerste stap naar verandering en groei, dus persoonlijke ontwikkeling.”

Wanneer we beruste in wat we dagelijks ondernemen dan ontstaat hierin een routine die ons onbewust maakt. Veel mensen vinden dit heel prettig, omdat het zo makkelijk is. We zien alleen nog maar wat de volgende taak is en voeren deze netjes uit. Helder en duidelijk, maar dit is niet effectief bij het bereiken van je doelen. We worden juist doelloos, komen tot stilstand in onze persoonlijke ontwikkeling en een burn-out kan het gevolg zijn. Stilstand is dus achteruitgang op langer termijn.

Tijdens een mooie lentedag gaan we massaal naar buiten, wandelen, terrasje pakken, sportief zijn, etc. Heel gezond, dus bij een lichte depressie stuurt je huisarts je ook al snel naar buiten. Maar je baas stuurt jou waarschijnlijk niet naar buiten om effectiever je werk te kunnen doen. Toch zou dit wel de creativiteit en groei stimuleren die nodig is om problemen op te lossen. Stap voor stap kom je in beweging en er is dus een stimulans nodig om de eerste stap te zetten. Dit helpt te starten met de verandering naar waar je naartoe wilt met je werk of leven.

Plannen maken, doorspreken en controleren is goed voor het voorbereidende denk proces, maar levert op zichzelf niet anders op dan papierwerk. Veel successen zijn juist tot stand gekomen door de ongeplande werkzaamheden te voltooien. Zaken die we op z’n beloop lieten kwamen achteraf toch goed of blijken zichzelf op te lossen. Je blijft namelijk “openminded” en richt je op de kansen die op jouw pad komen. Oftewel achterover leunen helpt creativiteit en plannen bedenken en op t puntje van je stoel zitten zet je in de actieve werkhouding. Kom dus in beweging en zet je hersenen in deze nieuwe stand.

“Je lichaamshouding aanpassen zet je in de werkhouding. Ga bewegen en behoud je aandacht bij one-point (buik).

Dit zet je hersenen in stand die we wel focus noemen met als resultaat; Flow. Kinderen krijgen dit van nature ook mee, maar dit wordt al snel de kop ingedrukt. Het kopje gaat hangen en we lopen gebukt onder serieuze zaken.

Leren door te falen zet je ook in de actie stand. Experimenteren laat je soms vallen, zodat je kan opstaan. Dit hoort ook bij het leerproces. Er bestaat ook alleen maar feedback in de NLP, zodat je van alles iets leert. ”

Focus op je eind resultaat en begin te lopen zonder te denken. In mindfullness een heel bekende uitspraak. Je kunt niet echt “niet denken”, maar wel bewust je aandacht naar het NU verschuiven. Hoe je dit doet vertel ik je graag bij ons kennismakingsgesprek.

De individuele en groepstraining brengen nieuwe inzichten en handvatten met zich mee die jouw (werkende-)leven inspirerend en zinvol maakt.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 20 Beweeg naar groei

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de eenentwintigste tip over “De ander begrijpen” te lezen…..

3 reacties op ‘Beweeg naar groei

  1. 👍👍😘

    Op di 24 apr. 2018 om 13:57 schreef ~ Simon van Driel ~

    > Simon van Driel posted: ““Ga eens meer bewegen, want “stilstand is > achteruitgang”. Dit is de eerste stap naar verandering en groei, dus > persoonlijke ontwikkeling.” Wanneer we beruste in wat we dagelijks > ondernemen dan ontstaat hierin een routine die ons onbewust maakt. Veel me” >

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s