Loslaten bevrijdt

“Loslaten is een kunst. Maak het jezelf eigen en wees vrij.”

We groeien op om iets van ons leven te maken. Sommigen hebben een makkelijke start en anderen maken al vroeg in hun leven allerlei moeilijke situaties mee. Het rugzakje zit dan al snel vol met veel bagage. Achteraf heel leerzaam, maar veelal ongefilterde gedachten. Die zijn vooral aanwezig als je er net even geen behoefte aan hebt. Dit heeft invloed op onze houding en wat we in ons leven realiseren.

Veel moeilijke situatie leren je ook wat en kunnen dus nuttig zijn. Helaas worden ze vaak als een last ervaren en draagt men dit jaren met zich mee. Soms probeer je het rugzakje met ervaringen leeg te maken, maar je weet niet wat je later nog eens nodig hebt.

Ook is het goed om te weten dat onze gedachten negatieve invloed hebben op je fysieke lichaam dat o.a. spanningen met zich mee brengt. Als we leren omgaan met die ervaringen dan kunnen we de ervaren situaties ook gaan zien als cadeautjes die ons juist steunen.

Sommige ervaringen ontwikkelen je juist tot de persoon die je nu bent en met de daarbij behorende gedragingen en gewoontes. Dan is het goed om te weten welke je steunen en welke absoluut niet. De situatie veranderen kan natuurlijk niet meer, maar je focus kan hierdoor wel veranderen, en stimuleert je creativiteit voor nieuwe mogelijkheden.

Door onbeoordeeld naar de ervaringen van vroeger en nu te kijken kan de lading hiervan minder worden. Wanneer je weet hoe je de lading weet los te laten dan kom je ook weer meer in beweging en wellicht ook in nieuwe richtingen die goed bij jou passen. Dit veranderingsproces komt bij veel mensen op verschillende momenten in het leven naar voren. Soms bewust en soms onbewust en dat levert toch chaos op in werk- of privésfeer. Door echt te beseffen wat los laten is, ben je een stuk weerbaarder in nieuwe situaties.

“Mijn ervaring is dat “de kunst van het loslaten” mij mijn angst heeft doen wegvallen en dit steunt mij in moeilijke situaties. Op langer termijn zijn hierdoor zelfs moeilijke momenten voorkomen.

Door het fysiek trainen van los laten bij aikido en tai chi komt ook de mentale kant in beweging. Dit heeft effect op onze persoonlijke ontwikkeling en geeft ruimte om nieuwe situaties open-minded te ervaren. Je stimuleert ook lichaamsbewustzijn.

“Verwonder jezelf” was een uitspraak van mijn mentor en leraar Jan Vermaas. Dit is voor mij het effect van onze oordelen los te laten en dat is een bevrijdend gevoel. ”

Kom dus in beweging door je te leren wat loslaten is op fysiek vlak. Met daarbij NLP- en gesprekstechnieken kan ik je ondersteunen in deze training om zo ook mentaal je belemmeringen los te laten. Je bent vrij om langs te komen voor een gratis kop koffie of thee. Ga naar de contactpagina en we spreken elkaar snel.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 22 Loslaten bevrijdt
Enter a caption

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de drieëntwintigste tip over “Keuze voor succes” te lezen…..

Een reactie op “Loslaten bevrijdt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s