Keuze voor succes

“Kijk terug naar je behaalde successen en zie welke waardes voor jou belangrijk zijn. Zet deze waardes in een mindmap en associeer ermee.”

Er is veel talent dat nooit of pas op latere leeftijd echt tot zijn recht komt. Op dat moment zijn er al belemmeringen gekomen zoals verplichtingen of lichamelijke klachten die tegenhouden om hun gewenste doel te bereiken.
Het is dan niet zo makkelijk meer om doelen effectief en bewust te bereiken. Veel doelen die wel zijn bereikt, zijn behaald door gewoon te doen wat we dachten dat goed was. Daarbij maakten we ook onbewust keuzes die mogelijk niet ondersteund werden bij de realisatie van het doel. Als ze hun doelen al zelf bepaalde of nog dachten te kunnen bereiken.

Keuzes die jij belangrijk vind en jouw waardes ondersteunen zijn de beste.  Maar bewust zijn van die waardes is niet iets wat geleerd wordt op school of die je ouders je mee geven. Het probleem is vaak dat we niet terug kijken op onze successen en daarom ook niet leren hoe ze tot stand zijn gekomen. Er speelt ook zoveel in ons hoofd, dat je het overzicht verliest en je je verloren kan voelen. Met een lastige periode of burn-out als gevolg.
De oorzaak van “niet terugkijken” is bijvoorbeeld dat we onszelf niet toestaan om trots te zijn op iets wat we bereikt hebben, omdat we het normaal vinden om het goede te doen. En fouten maken mag ook vaak niet van onszelf of van onze omgeving, dus gaan we snel door naar het volgende avontuur. Om vervolgens onwetend te zijn dat je, halverwege de reis, een waardevolle afslag hebt gemist.

Mindmap: Verbind je successen met jouw waardes en maak van daaruit je keuze om succesvol te zijn. Om dit goed te doen moet je onder andere los komen van je bestaande gedachten en routines. Dit leid tot “out of the box” denken en dan kan je vrij associëren.
NLP: Visuele mensen hebben veel aan mindmapping in plaatjes (collage) en voor auditieve mensen is het lezen van de woorden heel belangrijk om hun plaatje van de realiteit te maken. Het derde veel voorkomende type mens is kinestetisch en heeft meer aan het fysiek in-leven van informatie of het even laten inwerken op hun systeem. Van hoofd naar gevoel (one-point). Het systeem om informatie binnen te laten komen kent geen vaste voorkeur, dus iedereen haalt uit het mindmappen sowieso zijn of haar voordeel als het gaat om succesvol te zijn.

“Voor iedereen geldt dat om succesvol te worden je zoveel mogelijk handvatten wilt hebben, waaronder ook bewuste keuzes maken en daarbij een supportteam te bouwen. Als je vervolgens geholpen wordt je kleinste successen te zien, zullen het er daarna zeker meer worden. Deze zekerheid in eigen waarde heet ook wel “zelfvertrouwen“.

Er zijn tegenwoordig steeds meer jonge mensen die graag van hun passie “gamen” hun beroep willen maken en dit noemen we Esports. Daar omheen ontwikkelt zich een professionele gaming industry op het niveau van topsport.
Voor mij is ondersteunen bij Esports een aanpassing van mijn successen die verbonden zijn met mijn passie voor gamen / ICT en training / coaching.
Voor een topatleet esporter is het belangrijk om “hun passie voor gamen” en “er de beste in worden” te kunnen verwezenlijken. Gebruik maken van de middelen zoals bijvoorbeeld fysieke training, talentontwikkeling en teamwork zijn daarbij noodzakelijk.”

Maak regelmatig een mindmap van je successen en je systeem gaat hier naar handelen. Luisteren naar je gevoel, oftewel intuïtie, speelt een grote rol in dit hele proces, want het zijn jouw eigen-waardes die je sturen. Hoe je bewust succesvol wordt, en je jouw waardes kan vinden, is heel persoonlijk en in een gesprek met mij gaan we hier mee aan de slag. Ga ervoor en vul de contactpagina in, dan spreken we elkaar snel.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 23 Keuze voor succes

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te spreken heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de vierentwintigste tip over “Creatief met ruimte” te lezen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s