Creatief met ruimte

“Werk eens aan de keuken tafel of in een andere nieuwe ruimte.”

In veel beroepen werken ze met procedures, om zo fouten te voorkomen. Mensen werken prima als er duidelijke routines zijn en dus worden er ook minder fouten gemaakt. Zo werkten we al jaren in fabrieken en kantoren die voor de maximale effectieve productie zijn ontworpen. Kosten besparend, maar in de huidige maatschappij wellicht niet meer toereikend. Tegenwoordig is hier een andere trend in en zijn er kantoortuinen en flexibele werkplekken.

Verandering van (werk-)omgeving stimuleert namelijk je creativiteit en aanpassingsvermogen. En met het huidige tempo waarin men moet werken, is dit ook nodig. Het vaker veranderen van baan, team of locatie heeft een positief effect, om zo met nieuwe inzichten vooruitgang te boeken. Dit is zowel voor jezelf als voor het bedrijf nodig, om continu te verbeteren en te kunnen aanpassen aan veranderingen. Voor zowel intern als extern, zoals bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen of disruptieve strategieën. Dit is een goede ontwikkeling die je ook vanwege de snelheid waarin dit gaat wilt kunnen bijhouden. En wat is het effect op ons als mens?

Voor jou als persoon geldt ook dat verandering van ruimte je creativiteit stimuleert. Als je jouw werkhouding en ruimte veranderd ga je ook anders tegen het werk aan kijken. Je hersenen krijgen weer een reset en je komt weer in beweging. Er liggen nieuwe uitdagingen op je pad en om deze kennis zo effectief mogelijk in te zetten, zullen we onze tijd anders moeten gaan besteden. 

“Veel mensen worden heel creatief als ze op het toilet zitten, want de hersenen stellen zich in op de nieuwe ruimte met de opgeslagen informatie. Dan is er letterlijk nieuwe ruimte om nieuwe ideeën op te doen. Zodra het lekker weer is werk ik dus graag op m’n balkon. Of niet achter de pc, maar bijvoorbeeld aan de keukentafel.

Een wandeling tussen werkoverleggen door of het halen van een nieuw glas water zorgt dat je openminded blijft en makkelijker uitdagingen kan oplossen. Dit bespaart tijd en geld.

En ontspannen werken en daadkrachtig handelen zou toch iedereen moeten leren?”

Het is zelfs mogelijk om deze “hersen switch“ te activeren door middel van je aandacht te verleggen naar een andere “ruimte” in je hoofd. Deze schakeling met aandacht laat je ook meer in je kracht staan. Hoe je leert je aandacht naar je one-point kan brengen wil ik je graag leren. Luisteren van je lichaam, en deze te zien in de ruimte waarin je je bevindt, kan hiervoor een sterk hulpmiddel worden.

Kom langs om in een andere omgeving te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wees daadkrachtig door het contactpagina in te vullen voor een afspraak of dit door te geven aan iemand die een persoonlijke- of zakelijke verandering kan gebruiken.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 24 Creatief met ruimte

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te spreken heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de vijfentwintigste tip over “Oorzakelijk oplossen” te lezen…..

Een reactie op “Creatief met ruimte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s