Blog

De 101 Tips om succesvol te zijn

“Ik ga je 101 tips geven om je leven succesvol te maken.”

Elke tip geeft jou en anderen inspiratie, hulp, bewustwording of een aanleiding om mij om hulp te vragen. Met een kop koffie erbij, ontdekken hoe deze hulp werkt is toch wel heel makkelijk.

Per blog krijg je ook een mindmap te zien over de tip om een globaal inzicht te krijgen. Wil je ook leren mindmaps maken, dan help ik je daar graag bij.

“Iedereen heeft het recht op een succesvol leven en is welkom om zijn successen te delen bij het reactie veld van de blog die je aanspreekt.”

Deze tips zijn gemaakt vanuit mijn toegevoegde waarde:

path11

Lees hier om de eerste tip over vrijheid te lezen…..

Of kies een categorie uit het menu welke jouw aandacht trekt.

Oorzakelijk oplossen

“Zoek de oorzaak van een probleem of belemmering en je vind ook de oplossing.”

In mijn eerste 25 tips lees je veel over oorzakelijke verbanden. Lees hoe het werkt in deze blog:

Iedereen komt wel problemen tegen die ons belemmeren te doen wat we willen of te zijn wie zijn in het werkende- leven. Te weinig tijd om de deadline te halen, niet genoeg geld om rond te komen, geen idee hoe je weer plezier in je werk kan terugkrijgen, etc. En zo zijn er nog duizenden redenen om een probleem te moeten oplossen. Het probleem houd ons tegen en kost ons veel energie en dus tijd of geld.

Ook zijn veel van onze probleem ontstaan door een samenloop van omstandigheden oftewel chaos. Dan waren we de controle kwijt over iets en ons onbewust van de achterliggende redenen. De snelste en makkelijkste reden is iets buiten onszelf de schuld te geven. Onze pijn, gedachten (ego) zoekt die makkelijke weg door bijvoorbeeld te zeggen dat die ander dit of dat bij ons heeft ver-oorzaakt of zonder dit of dat kon het probleem niet opgelost worden. Toch ligt de oplossing van onze problemen altijd binnen ons eigen bereik. Niet elk probleem heeft de gewenste oplossing, maar de weg naar een passende oplossing ligt wel binnen onszelf.

Als je namelijk de oorzaak van ons probleem inzien dan kan je dit op een effectieve manier veranderen, zodat het probleem in ieder geval niet op een dezelfde wijze kan terugkomen. En naast deze preventieve aanpak ontstaan er ook nieuwe mogelijkheden die een oplossing bieden vanuit de oorzaak bekeken. Je probleem word dan van binnen uit opgelost en je bent je bewust van jouw hulpmiddelen hiervoor. Dit klinkt simpel en als je bewust bent van jouw zelf veroorzaakte situaties, dan kan jij daar ook jouw oplossing in vinden.

In de opleiding tot ICT leer je te denken in “If, Then and/or Else”. Dit proces is vervolgens gekoppeld aan een continue verbeter wens en maakt het preventief oplossen van problemen een ware kunst. Dit is inmiddels toegepast in vele modellen en werkmethodes. Het vinden van de oorzakelijke verbanden werkt ook in het dagelijkse leven en is zowel tijd als ook geld besparend.

“Oplossingsgericht aandacht geven wat jij wilt is iets waar ik vanuit mijn eigen praktijk veel aan heb gehad voor mijzelf en door mag geven aan anderen.

Met principes uit Tai Chi leer ik deelnemers te kijken naar binnen en te ont-dekken hoe hun gevoel van passie aanvoelt. Binnen de krijgskunsten zoals Jiu Jitsu en Kobudo zoeken we ook steeds naar de oorzaak van een probleem en hoe deze met onze hulpmiddel aan te kunnen pakken. Deze wijze lessen koppel ik met NLP, gesprekstechnieken en aikido feedback oefeningen om zo jou te laten groeien als (werkend-) mens.

Leer dus de verbanden te zien bij jouw problemen en ontdek hoe je kan werken vanuit eigen kracht.”

Als we de oorzaak van jouw belemmeringen (problemen) vinden dan is de oplossing later niet eens meer nodig. Dat noem ik nog eens vrijheid! Wil jij ook vrij zijn? Bel dan direct op voor een afspraak of vul contactpagina in voor een afspraak.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 25. Oorzakelijk oplossen

 

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te spreken heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Houd de blogs in de gaten om de volgende tip te lezen…..

Creatief met ruimte

“Werk eens aan de keuken tafel of in een andere nieuwe ruimte.”

In veel beroepen werken ze met procedures, om zo fouten te voorkomen. Mensen werken prima als er duidelijke routines zijn en dus worden er ook minder fouten gemaakt. Zo werkten we al jaren in fabrieken en kantoren die voor de maximale effectieve productie zijn ontworpen. Kosten besparend, maar in de huidige maatschappij wellicht niet meer toereikend. Tegenwoordig is hier een andere trend in en zijn er kantoortuinen en flexibele werkplekken.

Verandering van (werk-)omgeving stimuleert namelijk je creativiteit en aanpassingsvermogen. En met het huidige tempo waarin men moet werken, is dit ook nodig. Het vaker veranderen van baan, team of locatie heeft een positief effect, om zo met nieuwe inzichten vooruitgang te boeken. Dit is zowel voor jezelf als voor het bedrijf nodig, om continu te verbeteren en te kunnen aanpassen aan veranderingen. Voor zowel intern als extern, zoals bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen of disruptieve strategieën. Dit is een goede ontwikkeling die je ook vanwege de snelheid waarin dit gaat wilt kunnen bijhouden. En wat is het effect op ons als mens?

Voor jou als persoon geldt ook dat verandering van ruimte je creativiteit stimuleert. Als je jouw werkhouding en ruimte veranderd ga je ook anders tegen het werk aan kijken. Je hersenen krijgen weer een reset en je komt weer in beweging. Er liggen nieuwe uitdagingen op je pad en om deze kennis zo effectief mogelijk in te zetten, zullen we onze tijd anders moeten gaan besteden. 

“Veel mensen worden heel creatief als ze op het toilet zitten, want de hersenen stellen zich in op de nieuwe ruimte met de opgeslagen informatie. Dan is er letterlijk nieuwe ruimte om nieuwe ideeën op te doen. Zodra het lekker weer is werk ik dus graag op m’n balkon. Of niet achter de pc, maar bijvoorbeeld aan de keukentafel.

Een wandeling tussen werkoverleggen door of het halen van een nieuw glas water zorgt dat je openminded blijft en makkelijker uitdagingen kan oplossen. Dit bespaart tijd en geld.

En ontspannen werken en daadkrachtig handelen zou toch iedereen moeten leren?”

Het is zelfs mogelijk om deze “hersen switch“ te activeren door middel van je aandacht te verleggen naar een andere “ruimte” in je hoofd. Deze schakeling met aandacht laat je ook meer in je kracht staan. Hoe je leert je aandacht naar je one-point kan brengen wil ik je graag leren. Luisteren van je lichaam, en deze te zien in de ruimte waarin je je bevindt, kan hiervoor een sterk hulpmiddel worden.

Kom langs om in een andere omgeving te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Wees daadkrachtig door het contactpagina in te vullen voor een afspraak of dit door te geven aan iemand die een persoonlijke- of zakelijke verandering kan gebruiken.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 24 Creatief met ruimte

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te spreken heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de vijfentwintigste tip over “Oorzakelijk oplossen” te lezen…..

Keuze voor succes

“Kijk terug naar je behaalde successen en zie welke waardes voor jou belangrijk zijn. Zet deze waardes in een mindmap en associeer ermee.”

Er is veel talent dat nooit of pas op latere leeftijd echt tot zijn recht komt. Op dat moment zijn er al belemmeringen gekomen zoals verplichtingen of lichamelijke klachten die tegenhouden om hun gewenste doel te bereiken.
Het is dan niet zo makkelijk meer om doelen effectief en bewust te bereiken. Veel doelen die wel zijn bereikt, zijn behaald door gewoon te doen wat we dachten dat goed was. Daarbij maakten we ook onbewust keuzes die mogelijk niet ondersteund werden bij de realisatie van het doel. Als ze hun doelen al zelf bepaalde of nog dachten te kunnen bereiken.

Keuzes die jij belangrijk vind en jouw waardes ondersteunen zijn de beste.  Maar bewust zijn van die waardes is niet iets wat geleerd wordt op school of die je ouders je mee geven. Het probleem is vaak dat we niet terug kijken op onze successen en daarom ook niet leren hoe ze tot stand zijn gekomen. Er speelt ook zoveel in ons hoofd, dat je het overzicht verliest en je je verloren kan voelen. Met een lastige periode of burn-out als gevolg.
De oorzaak van “niet terugkijken” is bijvoorbeeld dat we onszelf niet toestaan om trots te zijn op iets wat we bereikt hebben, omdat we het normaal vinden om het goede te doen. En fouten maken mag ook vaak niet van onszelf of van onze omgeving, dus gaan we snel door naar het volgende avontuur. Om vervolgens onwetend te zijn dat je, halverwege de reis, een waardevolle afslag hebt gemist.

Mindmap: Verbind je successen met jouw waardes en maak van daaruit je keuze om succesvol te zijn. Om dit goed te doen moet je onder andere los komen van je bestaande gedachten en routines. Dit leid tot “out of the box” denken en dan kan je vrij associëren.
NLP: Visuele mensen hebben veel aan mindmapping in plaatjes (collage) en voor auditieve mensen is het lezen van de woorden heel belangrijk om hun plaatje van de realiteit te maken. Het derde veel voorkomende type mens is kinestetisch en heeft meer aan het fysiek in-leven van informatie of het even laten inwerken op hun systeem. Van hoofd naar gevoel (one-point). Het systeem om informatie binnen te laten komen kent geen vaste voorkeur, dus iedereen haalt uit het mindmappen sowieso zijn of haar voordeel als het gaat om succesvol te zijn.

“Voor iedereen geldt dat om succesvol te worden je zoveel mogelijk handvatten wilt hebben, waaronder ook bewuste keuzes maken en daarbij een supportteam te bouwen. Als je vervolgens geholpen wordt je kleinste successen te zien, zullen het er daarna zeker meer worden. Deze zekerheid in eigen waarde heet ook wel “zelfvertrouwen“.

Er zijn tegenwoordig steeds meer jonge mensen die graag van hun passie “gamen” hun beroep willen maken en dit noemen we Esports. Daar omheen ontwikkelt zich een professionele gaming industry op het niveau van topsport.
Voor mij is ondersteunen bij Esports een aanpassing van mijn successen die verbonden zijn met mijn passie voor gamen / ICT en training / coaching.
Voor een topatleet esporter is het belangrijk om “hun passie voor gamen” en “er de beste in worden” te kunnen verwezenlijken. Gebruik maken van de middelen zoals bijvoorbeeld fysieke training, talentontwikkeling en teamwork zijn daarbij noodzakelijk.”

Maak regelmatig een mindmap van je successen en je systeem gaat hier naar handelen. Luisteren naar je gevoel, oftewel intuïtie, speelt een grote rol in dit hele proces, want het zijn jouw eigen-waardes die je sturen. Hoe je bewust succesvol wordt, en je jouw waardes kan vinden, is heel persoonlijk en in een gesprek met mij gaan we hier mee aan de slag. Ga ervoor en vul de contactpagina in, dan spreken we elkaar snel.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 23 Keuze voor succes

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te spreken heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de vierentwintigste tip over “Creatief met ruimte” te lezen…..

Loslaten bevrijdt

“Loslaten is een kunst. Maak het jezelf eigen en wees vrij.”

We groeien op om iets van ons leven te maken. Sommigen hebben een makkelijke start en anderen maken al vroeg in hun leven allerlei moeilijke situaties mee. Het rugzakje zit dan al snel vol met veel bagage. Achteraf heel leerzaam, maar veelal ongefilterde gedachten. Die zijn vooral aanwezig als je er net even geen behoefte aan hebt. Dit heeft invloed op onze houding en wat we in ons leven realiseren.

Veel moeilijke situatie leren je ook wat en kunnen dus nuttig zijn. Helaas worden ze vaak als een last ervaren en draagt men dit jaren met zich mee. Soms probeer je het rugzakje met ervaringen leeg te maken, maar je weet niet wat je later nog eens nodig hebt.

Ook is het goed om te weten dat onze gedachten negatieve invloed hebben op je fysieke lichaam dat o.a. spanningen met zich mee brengt. Als we leren omgaan met die ervaringen dan kunnen we de ervaren situaties ook gaan zien als cadeautjes die ons juist steunen.

Sommige ervaringen ontwikkelen je juist tot de persoon die je nu bent en met de daarbij behorende gedragingen en gewoontes. Dan is het goed om te weten welke je steunen en welke absoluut niet. De situatie veranderen kan natuurlijk niet meer, maar je focus kan hierdoor wel veranderen, en stimuleert je creativiteit voor nieuwe mogelijkheden.

Door onbeoordeeld naar de ervaringen van vroeger en nu te kijken kan de lading hiervan minder worden. Wanneer je weet hoe je de lading weet los te laten dan kom je ook weer meer in beweging en wellicht ook in nieuwe richtingen die goed bij jou passen. Dit veranderingsproces komt bij veel mensen op verschillende momenten in het leven naar voren. Soms bewust en soms onbewust en dat levert toch chaos op in werk- of privésfeer. Door echt te beseffen wat los laten is, ben je een stuk weerbaarder in nieuwe situaties.

“Mijn ervaring is dat “de kunst van het loslaten” mij mijn angst heeft doen wegvallen en dit steunt mij in moeilijke situaties. Op langer termijn zijn hierdoor zelfs moeilijke momenten voorkomen.

Door het fysiek trainen van los laten bij aikido en tai chi komt ook de mentale kant in beweging. Dit heeft effect op onze persoonlijke ontwikkeling en geeft ruimte om nieuwe situaties open-minded te ervaren. Je stimuleert ook lichaamsbewustzijn.

“Verwonder jezelf” was een uitspraak van mijn mentor en leraar Jan Vermaas. Dit is voor mij het effect van onze oordelen los te laten en dat is een bevrijdend gevoel. ”

Kom dus in beweging door je te leren wat loslaten is op fysiek vlak. Met daarbij NLP- en gesprekstechnieken kan ik je ondersteunen in deze training om zo ook mentaal je belemmeringen los te laten. Je bent vrij om langs te komen voor een gratis kop koffie of thee. Ga naar de contactpagina en we spreken elkaar snel.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 22 Loslaten bevrijdt
Enter a caption

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de drieëntwintigste tip over “Keuze voor succes” te lezen…..

De ander begrijpen

“Reageer eens met een “ja” of “oké” om de ander te begrijpen i.p.v. te grijpen.”

We letten steeds op elkaar, tijdens ons werk of in het dagelijks leven thuis. Daarbij weten we dat communicatie soms wat stroef kan gaan. Zeker als we een punt willen maken tijdens een interessante discussie. Men gaat harder praten, zoekt naar modder en het gesprek kan zelfs negatief eindigen.
Vergelijk je dit met een moddergevecht dan zie je gelijk voor je dat, als het tegenzit, je niet goed richt en dan de modder zijn doel mist. Zo is het ook met communicatie en de richting van een gesprek.

Echt luisteren is een kunst. Geduldig zijn om de ander na te laten denken lukt niet iedereen. Je blijft doordrammen over je eigen standpunt en je blijft elkaar daarvan willen overtuigen. Door jezelf met empathie open te stellen voor de ander, krijg je de verbinding weer terug. Verbinding houden met de ander zonder weerstand te creëren,  zorgt voor echte dialoog.

Samenwerken in plaats van vechten levert geen verliezers op. Anders wordt het “1 – 1 = 0”. De wedstrijd is verloren. Luisteren naar elkaar om de overeenkomsten te vinden, helpt je samen een goed gesprek of discussie te voeren. Invullen wat de ander wil zeggen of bedenken kan ook gevaarlijk zijn, want iedereen praat vanuit zijn eigen perspectief en beleving. Het gezamenlijk doel of een compromis word wel bereikt door het “samen-werken”.

 

“In mijn praktijk als coach kom ik veel miscommunicatie tegen en dit drijft mensen onnodig uit elkaar.

Tijdens een gesprek is het belangrijk te bevestigen van wat er is gezegd, want de verbinding kan onderweg zijn verbroken. Dan is er een reset nodig om de verbinding te herstellen. Checken door te reageren met een “ja’ of “oké” is hiervan een voorbeeld dat eenvoudig is toe te passen. Zelfs een bevestigend knikje kan voldoende zijn.

Wees dus een betrokken luisteraar.”

Door twijfels weg te nemen leer je de communicatie effectief te laten verlopen.
Dit kan je beleven / leren door met mij een gesprek in te plannen. Kom dus gerust langs voor een gratis kop koffie of thee. “Ja?” Ga dan naar de contactpagina en we spreken elkaar snel.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

 

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de tweeëntwintigste tip over “Loslaten bevrijdt” te lezen…..

Beweeg naar groei

“Ga eens meer bewegen, want “stilstand is achteruitgang”. Dit is de eerste stap naar verandering en groei, dus persoonlijke ontwikkeling.”

Wanneer we beruste in wat we dagelijks ondernemen dan ontstaat hierin een routine die ons onbewust maakt. Veel mensen vinden dit heel prettig, omdat het zo makkelijk is. We zien alleen nog maar wat de volgende taak is en voeren deze netjes uit. Helder en duidelijk, maar dit is niet effectief bij het bereiken van je doelen. We worden juist doelloos, komen tot stilstand in onze persoonlijke ontwikkeling en een burn-out kan het gevolg zijn. Stilstand is dus achteruitgang op langer termijn.

Tijdens een mooie lentedag gaan we massaal naar buiten, wandelen, terrasje pakken, sportief zijn, etc. Heel gezond, dus bij een lichte depressie stuurt je huisarts je ook al snel naar buiten. Maar je baas stuurt jou waarschijnlijk niet naar buiten om effectiever je werk te kunnen doen. Toch zou dit wel de creativiteit en groei stimuleren die nodig is om problemen op te lossen. Stap voor stap kom je in beweging en er is dus een stimulans nodig om de eerste stap te zetten. Dit helpt te starten met de verandering naar waar je naartoe wilt met je werk of leven.

Plannen maken, doorspreken en controleren is goed voor het voorbereidende denk proces, maar levert op zichzelf niet anders op dan papierwerk. Veel successen zijn juist tot stand gekomen door de ongeplande werkzaamheden te voltooien. Zaken die we op z’n beloop lieten kwamen achteraf toch goed of blijken zichzelf op te lossen. Je blijft namelijk “openminded” en richt je op de kansen die op jouw pad komen. Oftewel achterover leunen helpt creativiteit en plannen bedenken en op t puntje van je stoel zitten zet je in de actieve werkhouding. Kom dus in beweging en zet je hersenen in deze nieuwe stand.

“Je lichaamshouding aanpassen zet je in de werkhouding. Ga bewegen en behoud je aandacht bij one-point (buik).

Dit zet je hersenen in stand die we wel focus noemen met als resultaat; Flow. Kinderen krijgen dit van nature ook mee, maar dit wordt al snel de kop ingedrukt. Het kopje gaat hangen en we lopen gebukt onder serieuze zaken.

Leren door te falen zet je ook in de actie stand. Experimenteren laat je soms vallen, zodat je kan opstaan. Dit hoort ook bij het leerproces. Er bestaat ook alleen maar feedback in de NLP, zodat je van alles iets leert. ”

Focus op je eind resultaat en begin te lopen zonder te denken. In mindfullness een heel bekende uitspraak. Je kunt niet echt “niet denken”, maar wel bewust je aandacht naar het NU verschuiven. Hoe je dit doet vertel ik je graag bij ons kennismakingsgesprek.

De individuele en groepstraining brengen nieuwe inzichten en handvatten met zich mee die jouw (werkende-)leven inspirerend en zinvol maakt.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 20 Beweeg naar groei

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de eenentwintigste tip over “De ander begrijpen” te lezen…..

Stress voorkomen

“Investeer in rust om zo effectief stress tegen te gaan.”

In de afgelopen winterperiode heb ik een pauze genomen. Vanwege andere prioriteiten en ook de griepgolf, heb ik mijn rust gepakt om zo stresservaringen te voorkomen. Dit doen we allemaal wel eens en vooral tijdens afgelopen winterperiode. We blijven bewust thuis en worden onbewust tot stilstand gebracht. Ook reflecteren we op het jaar wat achter ons ligt, dus ondernemen we minder en minder daglicht geeft ons ook minder tijd. Vaak zijn we ons niet bewust over wat ons belemmert.

De stress die we ervaren heeft een direct effect op je mentale- en fysieke gezondheid, waardoor je vatbaar bent voor allerlei ziektes vanwege verlaagde weerstand. Het moment dat je je even minder weerbaar voelt kan de spanning toenemen op je werk of in je privéomgeving. Je blijft geforceerd doorploegen tot er iets chaotisch gebeurd en dat legt je helemaal lam. Voorbeelden hiervan zijn: je krijgt een kort lontje, ontstekingen na griep, burn-out, enzovoorts.

Weer opnieuw beginnen nu de lente is gestart. Doorbreken van deze cyclus (winterslaap) is een natuurlijk proces en dat dienen we te respecteren. De lege takken worden gevuld met energie, zodat de bloesem te voorschijn komt. Zo ontstaan er ook nieuwe plannen en gaan we massaal naar buiten. Dan is dit dus een mooi moment om stress preventief aan te pakken. Onderdelen hiervan zijn weerbaarder worden, zelfkennis en goed samenwerken

“Ik vertel mijn deelnemers vaak: “Rust is een kracht”.

Als je dit als een ondersteunende overtuiging ziet, dan helpt jou dit.
Voor mij was een van die keuzes het uitstellen van mijn volgende blog, die heb ik even in de ijskast gezet.

Investeren in rust om zo effectief stress tegen te gaan. Dit heeft ook een preventieve werking, maar dat gaat niet vanzelf. Mijn ervaring is dat mensen “loslaten” vaak lastig vinden. ”

Het vergt training om deze ondersteunende overtuiging toe te passen in de huidige maatschappij. Het werken aan je persoonlijke ontwikkeling zorgt ervoor dat je preventief werkt aan je eigen energiebalans en hoe dit in te zetten bij het realiseren van je doelen. Hoe je hier zelf (of met je team) mee aan de slag kan gaan zal ik je vertellen tijdens ons kennismakingsgesprek. Neem contact op als je dit wenst.

Ik ga nu door met nieuwe inspiratie, dankzij certificering met afgeronde NLP practitioner opleiding.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 19. Stress voorkomen

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de twintigste tip over “Beweeg naar groei” te lezen…..

Emoties beïnvloeden

Emoties beïnvloeden

“Verander je lichaamshouding als je boos bent of gefrustreerd bent. Kijk eens omhoog! 😃”

Je bent allemaal wel eens boos of gefrustreerd of zelfs verdrietig en dat is niet leuk. Wij mensen zien dit ook van elkaar als we weten waar we naar moet kijken. Dit hoort ook bij de manier hoe we met elkaar communiceren en noemen dit lichaamstaal.

En natuurlijk mag je je emoties hebben, maar laat ze geen grip krijgen op wat je uitstraalt als ze je niet ondersteunen. Toch gebeurt dit wel bij lastige dingen of bij iets wat jouw geen energie geeft. Verander dan in ieder geval je houding om hier op een positieve manier mee om te gaan. Je bekijkt het dan ook vanaf een ander gezichtspunt, zodat je je perspectief uitbreidt.

Om de situaties waarin je zit te veranderen, kan je je lichaamstaal zeker inzetten. Het zet namelijk ook je hersenen in een andere stand, doordat je in beweging bent gekomen. Je begint weer te stralen, het geeft rust, je zucht eens even diep en bent weer constructief bezig.
Lichaamstaal is een krachtig gegeven om iemand zijn emoties af te lezen, maar hoeft niet altijd waar te zijn. Soms staat je gezicht in die verdrietige of boze stand, omdat dit ook oplucht. Gekscherend zeg ik dan wel eens; “zo staat m’n gezicht het lekkerst”. Hiervan bewust zijn kan helpen anderen te helpen of zelfs je eigen signalen die jij uitzendt te begrijpen. Focus dus op hoe je lichaam aanvoelt. 

“Een oefening:

Kijk eens boos en zet je lichaam eens in die stand. Je hebt dan een gebogen hoofd toch? Probeer nu eens te glimlachen. Wat merk je?

Kijk nu eens verdrietig en zet je lichaam eens in die stand. Kijk nu langzaam omhoog en behoud je verdrietige gezicht. Lukt niet hé!?

Kijk dus elke dag even omhoog als je behoefte hebt aan een glimlach 😃”

Elke verandering die je in jezelf te weeg brengt heeft zo z’n uitwerking op de door jouw gecreëerde realiteit. Het geeft je nieuwe energie die voorkomt dat er belemmeringen ontstaan. Wil jij ook elke dag stralen. Neem dan contact op, zodat we samen jouw ondersteunende lichaamstaal kunnen vinden.

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 18. Emoties beinvloeden

Online “Ronde tafel”

discord icoon

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Klik hier om de negentiende tip over “Stress voorkomen” te lezen…..

Vakantiegevoel inzetten

Vakantiegevoel inzetten

“Dagelijks het vakantiegevoel hebben is inzetbaar als een middel om continu te reflecteren, vrijheid te ervaren en vooruit te komen.”

Je kent ’t wel, net terug van vakantie en alles van het “normale” leven komt weer op je af. Je moet weer van alles, geen tijd voor leuke dingen en dat heerlijke vakantiegevoel begint alweer langzaam weg te zakken. Dan wordt het gauw tijd om eens iets anders te doen en dat kan al met simpele veranderingen.

Je zou dat vakantiegevoel wel het hele jaar willen behouden en elke dag die vrijheid ervaren. Het klinkt misschien on-voor-stelbaar, maar stel je eens voor!
En daar begint ’t ook mee. Stel je eens voor hoe het ook anders kan:

 • Pak een moment en zie jezelf weer zitten op je favoriete vakantiebestemming;
 • Reflecteer dagelijks op je handelen en blijf doen wat je energie geeft;
 • Pak je rust en gun jezelf een moment voor even helemaal niets moeten;
 • Kijk opnieuw vooruit welke doelen jij nog meer mag bereiken.

Op de vakantie ondernemen we vaak nieuwe dingen en dat geeft dan zo’n heerlijk gevoel van verwondering. Lekker af en toe een uitdaging aangaan, omdat het nu wel kan. Die keuzevrijheid is er altijd en als je iets anders doet dan geeft je dit vaak een gevoel van trots en dus meer zelfvertrouwen. Er is zoveel nieuws te beleven en dat vergroot jouw kwaliteit van leven.

“Kijk ook eens terug op je vooruitzichten. Dit zijn die van mij:

Satori-Do:

 • bestaande trainingen gaan groeien in deelnemers aantallen;
 • samen werken met Zterk, Het Zonnekind en Bushidojo en Randori;
 • meer training teambuilding voor zakelijke sectoren;
 • nieuwe wekelijkse training op dinsdagmiddag, vrijdagmiddag en -avond.

Coaching:

 • nieuwe individuele trajecten onstaan door behaalde successen;
 • elke deelnemer gaat met een glimlach weer de deur uit;
 • verder met 101 Tips, dus nog 84 nieuwe tips te delen.

Met veel passie en plezier werk ik hieraan en dit geeft mij een dagelijks vakantiegevoel. Werken? Nee, ik doe dingen…”

Online “Ronde tafel” 

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag of donderdag.)

Ben je nieuwsgierig geworden hoe jij hiervan kan mee profiteren, wil je je kwaliteit van leven vergroten of alweer aan vakantie toe? Kom dan in actie en neem contact met me op. Jij bent het waard, dus waar wacht je nog op?

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tips 17 Vakantiegevoel inzetten

 

Klik hier om de achttiende tip over “Emoties beïnvloeden” te lezen…..

Creativiteit stimuleren

Creativiteit stimuleren

“Ga eens anders zitten of sta op en wandel een beetje. Dit zet je in beweging en levert creativiteit op.”

Als we een paar uur achter elkaar hebben gewerkt ontstaat er soms een soort routinematig handelen. Je zit vooral in je hoofd en ziet alleen nog maar die ene opdracht. Vervolgens loop je vast in je opties en verlies je de creativiteit om echt effectief je werk te doen. Je raakt continu afgeleid en er komt uiteindelijk niet veel van je gestelde doelen terecht.

Het is dan goed om je fysiek anders te gedragen door bijvoorbeeld anders te gaan zitten. Of je staat op om een beetje doelloos rond te lopen. Wat er dan gebeurt is wonderbaarlijk. Je focus komt terug doordat je hersenen andere dingen zijn gaan doen. Ze resetten als het ware doordat jij je in een andere ruimte bevind. Dat is dan ook de reden dat het goed is voor je na de lunchpauze even een stukje te wandelen en je zinnen te verzetten. In mijn eerste baan gingen we vaak tafeltennissen en dat maakte de werkvreugde een stuk groter.

Iedereen herkent dat wel dat er nieuwe ideeën opkomen als je op het toilet zit of je rustig in je bed ligt of je zit in de auto naar huis. Dat zijn van die momenten dat we met onbewuste acties bezig zijn en dat maakt ruimte vrij voor creativiteit.

“Doe het volgende: Ga met je aandacht naar je buikgebied (one-point) en blijf daar een korte periode. Ontspan en zie jezelf in de ruimte staan of zitten. Gedachtes die op komen laat je even voor wat ze zijn of je schrijft ze op een stuk leeg papier.

Zo stimuleer je jouw creativiteit en begin je als het ware opnieuw aan je opdracht. Met de kennis van voor de oefening pak je nieuwe oplossingen op, omdat je “openminded” aan het werk bent.
Je raakt weer in een nieuwe flow om zo je werk anders te doen, waardoor je effectiviteit verbeterd. Bij herhaalde training zal je lichaam steeds sneller in deze “staat van zijn” terecht komen tot het een nieuwe normaal geworden is.”

Online “Ronde tafel” 

    (de grootste kans om live met mij te praten heb je ‘s avonds
op dinsdag, donderdag en vrijdag.)

Wil je ook leren meer tot rust te komen om zo jouw creativiteit zo effectief mogelijk in te zetten en nieuwe doelen te realiseren? Bel me op of laat je gegevens achter en beleef de rust al tijdens het eerste gratis kennismakingsgesprek. Je gaat verwonderd naar huis!

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 16 Creativiteit stimuleren

Klik hier om de zeventiende tip over “Vakantiegevoel inzetten” te lezen…..