Hoe je met je talenten je succes vergroot

Sommige mensen laten hun trots verkeerd zien en pochen ermee met een vorm van misgunnen richting de ander. Hierdoor ontstaat jaloezie en andere oorzaken van onenigheid. Dit negatief egoïsme is dus niet de vorm van trots die hier wordt bedoeld.

Wees trots op je talenten en maak daar vervolgens succes mee.

Zelfvertrouwen is de sleutel tot succes. 

Wat ik wel bedoel is dat je weet wat jouw eigen waarde is en je ziet jouw echtheid hierin. Je staat in je kracht en je straalt zelfvertrouwen uit. Je zet dit dan in vanuit positief egoïsme en deze mindset helpt anderen hun talenten te ontwikkelen.

Als jouw houding aansluit op jouw eigen waarde dan herkent de ander dit en daar mag je zeker trots op zijn. Dit deel is dus aan de ander. Daarom zie je al aan iemands houding of deze veel of weinig zelfvertrouwen heeft. Dit heeft dus invloed op de keuze iemand wel of niet te vertrouwen op zijn talenten.

Self-efficacy is geloven dat je mogelijkheden hebt om iets tot een succes te brengen. In de psychologie is dit het proces van het verkrijgen van zelfvertrouwen door succeservaringen. Zodra je iets succesvol doet geeft dit je vertrouwen en dat leidt weer tot nieuwe successen. Dit versterkt weer het zelfvertrouwen.


Een leven lang leren loont

 
Als je vertrouwt op jouw talenten en ze verder ontwikkelt dan kan je ze inzetten om iets nieuws te creëren. Sommige talenten ontdek je pas later en dan is het dus belangrijk om jezelf hierin verder te ontwikkelen. En dan helpt je zelfvertrouwen hier ook succesvol in te zijn.
 

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten;

Tip 10 trots op je talenten.jpg

Heb jij een talent en wil je daar ook voor gaan! Maak dan een afspraak om je houding (mentaal en fysiek) hier op aan te laten sluiten en inzicht te krijgen welke ont-wikkeling jij nodig hebt.