Zo kun je ontspannen op fysiek en mentaal vlak

Lichamelijke ongemakken kennen we allemaal en ook mentaal krijgen we wel eens een klap te verwerken. Als we thuis of op kantoor aan het werk zijn achter de computer of we voor ons werk of gezin over onze fysieke en mentale grenzen gaan. We zeggen dan; “Het hoort erbij”. Is dat ook zo en op welke manier dan?

In deze blog lees je met welke oefening je fysiek en mentaal jezelf in balans kan houden en je jouw basis versterkt.

Dit ontspant je schouders: luister naar je lichaam, en voel nu je voeten.

Vaak zijn we ons niet bewust van de spanning die er dan in ons lijf aanwezig is, totdat het zich openbaart in een soort pijn zoals; nek/schouder/rug klachten, concentratieproblemen of hoofdpijn. Dan pas weten we dat er iets moet veranderen, maar nemen we niet de tijd om dit ook daadwerkelijk te doen. Ren je toch hard door dan kom je op een ongewenst moment “de man met de hamer” tegen en duurt het herstel veel langer. We moeten ons dan ziek melden bij de baas of arbodienst en dat kost hen ook nog eens geld. Al dit ongemak is te voorkomen!

Wonderbaarlijke ontspanningsoefening met maar 2 stappen!

Je kan je lichaam sturen door het bewust opdrachten te geven; luister naar je lichaam, en voel nu je voeten. Zo kan je lichaamsspanning verlichten alsof het lichaam hoort waar jou gedachten om vragen. Of je nu achter je pc zit, in huis bezig bent of in de file staat. 

  1. Focussen op je houding maakt jou lichaamsbewust en zo kan je merken waar de spanning zich bevindt: 

  2. Tegelijkertijd ga met je aandacht naar je buikgebied (op navel hoogte) en kiest je voor ontspannen. Dit zorgt voor ontspanning en een stevige basis.”

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten

Hier ter verduidelijking wat aanknopingspunten

Train je lichaamsbewustzijn! 

Je lichaam in balans houden helpt je mentaal makkelijker mee te bewegen met alles wat er op je pad komt. Bel mij voor een eerste gesprek en leer dit toe te passen in elk deel van jouw leven. Er zijn ook al deelnemers geweest die nog meer oplossing vonden tijdens onze gesprekken!

Meer oefeningen? kijk eens op mijn youtube afspeellijst